A-tým: S Kämpfem počítáme už na Finy, říká Rulík. Důraz klade na přesilovky i buly

Ve středu dopoledne se konal další trénink reprezentace. I nadále se formovaly lajny a kromě toho také formace na oslabení a přesilovky. Do prvně jmenované herní situace by měl zasáhnout hlavně David Kämpf. "Počítáme s ním hned na první duel," potvrdil trenér Radim Rulík.

Trenére, jak jste spokojený s dosavadními tréninky?

"Dnešní trénink byl lepší než ten úterní. Bude se to zvedat, zítra bude ještě lepší. Je to super, trénujeme v prostředí, kde budeme hrát, takže si osaháme odrazy mantinelů, plexiskla."

Na čem se snažíte nejvíce zapracovat?

"Na všem! Pracujeme na souhře, především v obraně. A taky na speciálních týmech. Budeme mít taky mítink speciálně k vhazování, i konkrétně na Finy, kteří jsou v tomto ohledu nesmírně silní."

Ve čtvrtek by se měl připojit David Kämpf, jaká bude jeho role?

"Bude to třetí centr. Rozhodli jsme se, že v té spodní šestce budou hrát kluci, co jsou zvyklí hrát defenzivní role, včetně vhazování a oslabení. I od třetí čtvrté lajny ale chceme, aby přispěla do útoku. David bude mít tu samou roli jako v Torontu. Měli jsme na tuto pozici více variant, ale rozhodli jsme se jednoznačně pro něj. Dával nám největší smysl. Navíc bude v herním tempu."

Takže s ním počítáte už na Finy?

"Ano. Nejlepší je přiletět a hned hrát."

Tématem byl velký počet hráčů na ledě v Brně. Teď se počet snížil, je to lepší?

"Měl jsem to takto připravené. Všichni kluci teď vědí, jakou mají pozici, s čím s nimi počítáme. Mají klid na to, aby spolupracovali a komunikovali. Souhra není jen dění na ledě, ale taky komunikace. Věřím, že se to den ode dne bude lepšit."

Může to být klíč k více vstřeleným brankám?

"Stačí se podívat na sedmý zápas Boston - Toronto. Na obou stranách světoví hráči a padly jen dvě branky. To samé bude tady. Jsou tu nejlepší hráči, co jsou k dispozici. Bude to ohromně vyrovnané, branek podle mě nebude tolik. Je to o trpělivosti a konkrétně Finové budou čekat na naši chybu. Ví, jak hrajeme, takže budou čekat na chybu. Ale stejně to máme postavené i my."

Jaký máte teď postoj k hráčům v play off NHL?

"Pokud všechno dopadne dle plánu, zařadí se David Kämpf do páteční sestavy. V ten moment nás tady bude 23, takže jednomu hráči bude oznámeno, že se s námi připravovat nebude. Ten ale - a na tom jsem s ním domluvený - nepojede na dovolenou a zůstane připravený. Může totiž nastat stejná situace se zraněními jako loni, kdy byl nakonec ještě povolán Radan Lenc. Půjdeme na hranici obětavosti, což s sebou může přinést i zranění. Necháme si tedy pak nějaké místo na hráče, kteří by teoreticky mohli přijet."

TÉMATA: A-tým