A-tým: Češi za sebou mají první trénink. Jak to vypadá s centry z NHL?

Česká reprezentace za sebou má první trénink v rámci krátkého kempu před mistrovstvím světa. Parta, do které trenér Radim Rulík vložil důvěru, si v úterý odpoledne poprvé vyzkoušela led v O2 areně, kde v pátek večer otevře svou pouť klíčovým turnajem v sezoně.

Hráči se v úterý po obědě sešli na hotelu, odkud to mají jen pár kroků na led. Hned odpoledne je čekal první trénink, na kterém byla přesně ta sestava, kterou trenér Rulík nominoval. Nikdo nový se zatím nepřidal, nikdo neubyl. 

Zatímco se potvrdil příjezd Davida Kämpfa den před prvním zápasem, možnost s Tomášem Hertlem definitivně padla.

"Tomáš Hertl se bohužel k mužstvu nepřipojí. Měl zájem přijet, byli jsme domluvení, ale klub nám to neumožnil. Pro nás je to obrovská ztráta, těšili jsme se na něho, ale bohužel. Musíme to respektovat," řekl Petr Nedvěd, generální manažer reprezentace.
Na ledě se tedy ukázali všichni, co měli. Pravidelně se točila trojice gólmanů, všechna cvičení se týkala také osmi beků a čtrnácti útočníků.
Ač bude vzhledem ke složení formací důležitý až čtvrteční trénink, už ten páteční ukázal možné vazby. V jedné lajně by se mohli představit snajpři Dominik Kubalík s Davidem Tomáškem, soupeře by pak mohla pořádně štípat trojice Daniel Voženílek, Michal Kovařčík a Matěj Stránský.
Další tréninkové jednotka čeká reprezentaci hned ve středu dopoledne. 
PODÍVEJTE SE: Jáchym Kondelík po prvním tréninku

TÉMATA: A-tým